Mieszanka chleba bezglutenowego z pestkami dyni

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 12,20 zł 12.20
ilość szt.

Opis

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni firmy PIĘĆ PRZEMIAN

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

 

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski.

4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal tłuszcz: 15 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g węglowodany: 39 g w tym cukry: 1,7 g błonnik: 15 g białko: 16 g sól: 1,7 g

 

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl