Mieszanka chleba bezglutenowego z goji





Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji firmy PIĘĆ PRZEMIAN
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1678 kJ/402 kcal Tłuszcz: 18 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g Węglowodany: 38 g w tym cukry: 4,6 g Białko: 14 g Błonnik: 17 g Sól: 1,6 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.